ATT BLI FAMILJEHEM

Vi letar alltid (tyvärr) efter nya kärleksfulla familjer med stort hjärterum,
högt i tak och några extra kvadratmeter för att kunna hjälpa så många som möjligt av alla barn
som behöver en ny familj. Är ni intresserade eller vill veta mer? Kontakta oss så hör vi av oss
och berättar om hur ni skulle kunna göra skillnad i ett barns liv.

Varför just Förenade familjehem?

Våra befintliga familjehem berättar om oss
– Mycket bra stöd även på obekväma arbetstider. Märkbart bra ledning

– Personligt engagemang av min konsulent
– Snabb återkoppling och lätta att få tag i, lyhörda
– De är genuint intresserade av oss som familjehem. De lyssnar och kan förstå känslan av att inte bli hörd av ansvarig socialtjänst. De är lätta att nå, trevligt bemött alla tider på dygnet.
– Snabb och smidig placering. Bra avtal. Nära kontakt med konsulent. Då konsulenten själv varit familjehem så hamnar handledning och förståelse på en betydligt högre nivå.
– Vår konsulent är definitivt igenkännande och lyssnar och det är enkelt att samarbeta även om vi inte alltid får som vi vill i alla lägen, men det underlättar att man har en toppenkonsulent som vet vad det handlar om att balansera vardagen med uppdraget.  

ATT BLI FAMILJEHEM
Har ni ett extra stort hjärta och ett extra rum hemma? Vill ni göra skillnad i ett barns liv? Då kanske ni skulle kunna bli familjehemsföräldrar.

Vi på Förenade familjehem stöttar er genom hela processen, ni får en egen familjehemskonsulent och vi har även ett bra utbud av utbildningar för våra familjehem, allt för att ge er en trygg start.

VI BEHÖVER DIG
Behovet av familjehem är stort och vi söker ständigt efter fler familjer som vill samarbeta med oss. Det finns ett stort antal barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar behöver placeras i familjehem, vissa för längre tid och andra för en kortare period.

FAMILJEHEM BEHÖVS DÄRFÖR ATT…
Anledningarna till att ett barn eller ungdom placeras i familjehem skiljer sig åt men ofta har deras uppväxt präglats av otrygghet och omsorgsbrist. Många av barnen och ungdomarna har bevittnat våld mellan närstående och vissa har även själva blivit utsatta för våld eller övergrepp. Missbruk och psykisk ohälsa hos barnets omsorgspersoner är också vanliga orsaker. Ibland kan barn och ungdomar även placeras i familjehem på grund av eget beteende eller på grund av svåra funktionsnedsättningar där andra insatser inte varit tillräckliga. Vuxna behöver ofta placeras på grund av missbruk, för att skyddas från att utsättas för våld eller för att man vill lämna den kriminella världen.

VI SÖKER OLIKA FAMILJER
Vi samarbetar idag med flera fantastiska familjehem men behovet av familjehem är stort. Därför söker vi efter fler familjer, som kan tänka sig att öppna sitt hem för ett barn, ungdom eller vuxen i behov av stöd. Eftersom bakgrunden och behoven hos barnen och ungdomarna ser olika ut söker vi efter olika typer av familjer och förutom de ”traditionella” familjerna ser vi gärna samkönade par men också ensamstående som familjehem.

UPPDRAGET SOM FAMILJEHEM
Som familjehem behöver du ha tid att engagera dig i barnet/ungdomen samt känslomässigt utrymme att ge kärlek samt psykisk och fysisk närhet. Barnen/ungdomarna är i behov av en kärleksfull, trygg och stabil hemmiljö med rutiner och en aktiv fritid. Man behöver också vara beredd på att stötta barnet/ungdomarna i kontakten med det biologiska nätverket.

FÖR ATT LYCKAS MED UPPDRAGET
Våra konsulenter finns tillgängliga för er familj dygnet runt, året om. Hos oss finns specialkompetens så som beteendevetare, specialpedagog, dietist, psykolog och sjuksköterska. Alla beredda att på bästa sätt bistå er i uppdraget som familjehem. Genom oss på Förenade Familjehem får ni regelbunden handledning samt utbildningar som är relevanta för uppdraget. Våra konsulter har dessutom en personlig anknytning till familjehemsvården, vilket gör att vi kan stötta våra familjehem på ett unikt sätt.

KONTAKTA OSS
Är du eller din familj intresserade av att bli familjehem eller vill veta mer tveka inte att kontakta oss. Det finns självklart möjlighet att få referenser från några av våra nuvarande familjehem om ni vill veta mer om hur det är att samarbeta med just oss.
Mejla till info@forenadefamiljhem.se

HUR GÅR EN UTREDNING TILL?

VI TRÄFFAS
Först kommer vi hem till er. Vi pratar och tittar på om ni har rätt förutsättningar för att bli familjehem. Ni får chans ställa alla de frågor som man kan ha när man funderar på att öppna sitt hem och hjärta för någon, eller några, som behöver det.

UTREDNING & UTDRAG
När ni känner att ni är redo att gå vidare i processen tar vi nästa steg. Då gör vi en utredning för att lära känna er mer på djupet. Vi tar även registerutdrag på er hos Kronofogden, polisen och socialförvaltningen – så att även vi ska känna oss trygga.

MATCHNING
Då så… ni vet mer om oss och vi vet mer om er. Dags att lägga in er i vårt sökbara register av familjehem och se om vi hittar något uppdrag som passar er. Nu väntar en spännande tid med ibland snabba förändringar och mycket tålamod.